Haverådgivning

Det starter med en havedrøm

Drømmen kan være at have en grøn oase, at dyrke dine egne frugter og grøntsager, at have en jungle, hvor børn og børnebørn kan ”blive væk”. En have, hvor du føler dig hel, og som er dit helende fristed. En have med biodiversitet og bæredygtig. Hvad er din drøm?

Din have kan blive din livspuls, og det, du står op for om morgenen. Haven kan blive det sted, du finder fred og skaber et mere enkelt liv.

Jeg tilbyder at guide dig gennem en proces, hvor du vokser gennem og sammen med haven. Derfor kombinerer jeg det praktiske havearbejde med personlige drømme om livets indhold.

Form din egen have

Min tilgang til havelivet er enkel: Du skal skridt for skridt forme den have, du drømmer om. Skab dine haverum ud fra det, som giver dig et rigere liv. Har du ingen haveerfaringer, skal du starte med det, der giver mest værdi med mindst indsats.

En god og personlig have tager tid. Så giv dig selv tiden, for det er her haveglæden findes. 

Jeg tror ikke på den klassiske haveplan. Haven skal gøres til din, og derfor tilbyder jeg skitsearbejde og planlægger din have i samarbejde med dig. 

Lev din indre have ud
Min filosofi er, at du skal ”leve din have” ud. Du skal lade din have opstå hen ad vejen, så du selv vokser med i hele processen. Ved at bygge din have op i rum med forskellige intentioner, kan du skabe en mangfoldig oase på lidt plads. 

Mange af os har mistet viden om, hvordan man dyrker en have. Jeg brænder for at hjælpe med at genfinde både viden og glæden ved haven. Det at passe et stykke af klodens jord skal være nærende og meningsfyldt.

Rum og form
Jeg er specialiseret i at arbejde med form og rum i den mindre have. Mit udgangspunkt er grøn frodighed, biodiversitet samt genbrug og havekunst. Jeg kalder min tilgang ”new cottage garden”. 

Det perfekte uperfekte

Besøg i din have

Jeg tilbyder haverådgivning, inklusiv idéudvikling med skitser i tæt dialog og samarbejde med dig. Det foregår i din have. Startpris 2 timer kr. 1400,- kr. 650,- pr. efterfølgende time. Eller køb et klippekort!  

Måske er et enkelt møde tilstrækkelig, måske skal laves et fortløbende samarbejde. 

Af erfaring ved jeg, at rådgivning over længere tid, giver gode resultater. Du kan derfor lave en klippekortsaftale, så vi ser på din have gennem alle årstiderne. Klippekortet aftales individuelt efter ønsker og behov. 

Besøg i min have

Du kan komme på inspirationsbesøg og modtage coaching i min have. Her vil jeg demonstrere haveprincipperne for new cottage garden.
Op til 2 timers rådgivning med efterfølgende skitse og tjekliste kr. 1000,- 

 

Birthes fornemmelse for rum

“Første gang jeg oplevede Birthes fornemmelse for rum da jeg var til ”åben have” hos hende gennem haveselskabet i 2005. Hun havde fået sin lille aflange rækkehushave til at virke meget større, end den var. Man kunne ikke overskue hele haven på en gang, men blev nysgerrig efter at se, hvad der mon lå bag hækken.

I hendes kolonihave har hun også mange spændende og dynamiske rum. Birthe har sans for at inddrage skulpturer og skulpturelle planter som en naturlig del af haven. 

Jeg har flere gange haft glæde af Birthes specielle fornemmelse for rum, når hun har rådgivet mig om indretning og beplantning i min egen have. 

Mine varmeste anbefalinger af Birthe og hendes mange evner”.

Nanna Johansen Skovlunde